Контроль якості і безпечності продуктів забою тварин в умовах ринку «Центральний» міста Кривий Ріг Дніпропетровської області - Лук’яненко, Д. В.; Lukyanenko, D. V. (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
Під час виконання дипломної роботи були встановлені у досліджених продуктах забою тварин: в трьох із десяти експертиз 2 випадки інвазії (дикроцеліоз яловичої печінки і печінкова форма еймеріозу у кроля) та один – незаразної патології (жирова дистрофія курячої печінки). В цілому, паразитарні патології склали 20% випадків, що становило 176,6 гривен збитків, незаразна патологія – 10% випадків і 6,8 грн втрат. За останні три роки в більшості випадків (64,9-76,1%) причиною вибракування продуктів забою тварин були паразитарні хвороби, при цьому, загальний відсоток не перевищувала 0,15% від загальної маси продуктів забою тварин. During the thesis, 2 cases of invasion (beef liver dicroceliosis and hepatic form of eimeriosis in rabbits) and one - non-communicable pathology (chicken liver fatty dystrophy) were found in the studied products of animal slaughter: in three out of ten examinations. In general, parasitic pathologies made 20% of cases that made 176,6 hryvnias (UAH) of losses, noninfectious pathology - 10% of cases and 6,8 hryvnias (UAH) of losses. Over the past three years, in most cases (64.9-76.1%) the cause of culling of slaughter products was parasitic diseases, with the total percentage not exceeding 0.15% of the total mass of slaughter products.
Controlling and safe, someone is guarding animals in this market "Central "of the city of Kryvyi Rih, Dnipropetrovsk region
Keywords: санітарний стан; sanitary condition; продукти забою тварин; products of slaughter of animals; дикроцеліоз; dicroceliosis; печінка; liver; вибракування; culling