Вплив обробітку ґрунту та удобрення на ріст і розвиток рослин ячменю ярого в Північному Степу - Цилюрик, Олександр Іванович; Tsyliuryk, Аleksandr; Шапка, Віктор Петрович; Shapka, Vyktor (Херсонський державний аграрний університет, 2016)
У статті представлений матеріал досліджень який доводить, що застосування поли- цевої оранки та чизелювання при вирощуванні ячменю ярого дає можливість отримати максимальні показники біометри-чних вимірювань рослин, елементів структури врожаю колоса і врожайність зерна (2,69-3,35 і 2,35-3,32 т/га відповідно) на відміну від дискового обробітку ґрунту, де вони істотно знижувалися на 5,3-17,8%. Анотація англійською мовою The article presents the research mate-rial that proves that the use of plowing and chiselling in growing spring barley makes it possi-ble to get maximum indicators of bio-metric measurements of plants, ear yield structure elements and grain yield (2.69-3.35 and 2.35-3.32 t/ha respectively) in contrast to disking when these indica-tors are significantly reduced (by 5.3-17.8%).
Effect of tillage and fertilizers on the growth and development of plants of spring barley in the northern steppes of Ukraine
Keywords: ячмінь ярий; spring barley; обробіток ґрунту; tillage; післяжнивні залишки; crop residues; врожайність зерна; grain yield; економічна ефективність; economic efficiency