Оптимізація використання новітніх фунгіцидів проти червоної гнилі качанів при вирощуванні кукурудзи в умовах Північного Степу України - Черних, Свiтлана Анатоліївна; Chernykh, Svetlana; Лемішко, Світлана Миколаївна; Lemishko, Svetlana; Зінов’єва, Ганна Сергіївна; Zinovieva, Hanna; Божко, Олександр Олександрович; Bozhko, Oleksandr (Scientific Publishing Center “Sci-conf.com.ua”, 2021)
Приведені результати досліджень по оптимізації використання новітніх фунгіцидів з метою удосконалення технологій вирощування кукурудзи. Висвітлено шкодочинність червоної гнилі початків кукурудзи. Наведено можливість вибору фунгіцидного препарату залежно від місця розташування інфекції. Виявлено, що застосування контактного фунгіцидного протруйника Фуксія, ТН, 1,0 л/т та Фуксія, ТН, 1,0 л/т + Спектрал (Spectral) 0,25 л/га для обробки насіння перед сівбою для боротьби з комплексом збудників хвороб дозволяє знищувати збудників грибкових хвороб як на поверхні, так і всередині насіння. Використання фунгіцидних препаратів для зниження ураженості початків кукурудзи червоною гниллю є доступним і найбільш економічно вигідним варіантом, що сприяє підвищенню врожайності кукурудзи. The results of research on optimization of use are resulted the latest fungicides in order to improve cultivation technologies corn. The harmfulness of red rot of corn beginnings is highlighted.The possibility of choosing a fungicidal drug depending on the place is given location of infection. It was found that the use of contact fungicide of the disinfectant Fuchsia, TN, 1,0 l / t and Fuchsia, TN, 1,0 l / t + Spectral 0.25 l / ha for seed treatment before sowing to control the complex pathogens allows you to destroy pathogens of fungal diseases as on surface and inside the seeds. The use of fungicides for reducing the incidence of maize red rot is available and the most cost-effective option that helps increase yields corn.
Optymizatsiia vykorystannia novitnikh funhitsydiv proty chervonoi hnyli kachaniv pry vyroshchuvanni kukurudzy v umovakh Pivnichnoho Stepu Ukrainy
Keywords: кукурудза; corn; червона гниль початків; red rot of the beginnings; фунгіцидні препарати; fungicides; біологічна та господарська ефективність; biological and economic efficiency