Агроекологічна оцінка реградованих чорноземів за інтенсивного садівництва в умовах Черкаської області - Мирошніченко, Денис Володимирович; Myroshnichenko, Denys (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Мета досліджень: провести агроекологічну оцінку властивостей реградованих чорноземів під багаторічними насадженнями яблуні в умовах інтенсивного садівництва Черкаської області, виявити особливості ґрунтових процесів та обґрунтувати шляхи підтримання їхньої родючості. Meta doslidzhen: provesty ahroekolohichnu otsinku vlastyvostei rehradovanykh chornozemiv pid bahatorichnymy nasadzhenniamy yabluni v umovakh intensyvnoho sadivnytstva Cherkaskoi oblasti, vyiavyty osoblyvosti gruntovykh protsesiv ta obgruntuvaty shliakhy pidtrymannia yikhnoi rodiuchosti.
Ahroekolohichna otsinka rehradovanykh chornozemiv za intensyvnoho sadivnytstva v umovakh Cherkaskoi oblasti
Keywords: чорноземи; chornozemy; інтенсивне садівництво; intensyvne sadivnytstvo; ґрунтова родючість; gruntova rodiuchist; мікробіом; mikrobiom; агроекологічна оцінка; ahroekolohichna otsinka; реградовані ґрунти; rehradovani grunty