Аграрно-правові аспекти виробництва сировини та продукції за органічними стандартами в Україні - Безус, Роман Миколайович; Bezus, Roman; Волох, Петро Володимирович; Volokh, Petro; Острініна, Олена Петрівна; Ostrinina, Olena (Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, 2016)
Дослідження статті присвячене оцінці законодавчої бази агровиробництва за органічними стандартами в Україні. Виявлено логічні та понятійні розбіжності у викладенні інструктивних матеріалів та законодавчих актів міждисциплінарного характеру щодо сертифікованої органічної продукції. Рекомендовано переосмислення дефініцій, понять: «традиційна продукція», «речовина», «сировина» тощо в основних джерелах правового забезпечення виробництва сировини та продукції за органічними стандартами. Запропоновані уточнюючі зміни до існуючих правових документів для уникнення дисбалансу між термінами і поняттями комплексу сільськогосподарських наук і законів, розпоряджень та стандартів, що стосуються виробництва продукції за органічними стандартами в Україні. The research of the article is focused on the legislative framework of agricultural production according to organic standards in Ukraine. The logical and conceptual differences in the presentation of various materials and legislation on certified organic products are discovered. The revising of definitions and concepts of "traditionalproducts", "substance", "raw material" etc. in the main source of legal provision for the production of raw materials and ready products certified according to organic standards is recommended. The clarifying amendments to existing legal instruments are proposed in order to avoid an imbalance between terms in agricultural sciences and concepts in regulations and standards relating to production according to organic standards in Ukraine.
Agrarian and legal aspects of production of raw materials and products according to organic standards in Ukraine
Keywords: виробництво аграрної продукції; agricultural production; органічне виробництво; organic farming,organic production; аграрне право; agricultural law; економіка органічного виробництва; economics of organic production; продовольча безпека; food security