Порівняльна оцінка впливу біопрепаратів на чисельність ґрунтових мікроорганізмів - Крамарьов, Сергій Михайлович; Kramarev, Sergіy; Гончар, Наталія Вікторівна; Gonchar, Natalia; Хорошун Ксенія Олександрівна, Ксенія Олександрівна; Khoroshun, Kseniya (НАЦІОНАЛЬНИЙ НАУКОВИЙ ЦЕНТР «ІНСТИТУТ ҐРУНТОЗНАВСТВА ТА АГРОХІМІЇ імені О.Н. СОКОЛОВСЬКОГО» ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «УКРАЇНСЬКЕ ТОВАРИСТВО ҐРУНТОЗНАВЦІВ ТА АГРОХІМІКІВ», 2018)
Метою наших досліджень було вивчення формування мікробних угруповань під впливом систем удобрення та бактеризації насіння ячменю озимого. Дослідження проводили впродовж 2016-2017 рр. з ячменем озимим сорту Тутанхамон на чорноземі звичайному малогумусному (який містить 3,9-4,2 % гумусу і в якому на 100 г ґрунту припадає 8,0-8,5 мг азоту; 9,0-10,0 мг рухомого фосфору; 14,0-15,0 мг обмінного калію) науководослідного поля Навчально-наукового центру Дніпровського державного аграрно-економічного університету. The purpose of the research was to study the formation of microbial communities under the influence of fertilizer systems and bacterization of winter barley seeds. The studies were carried out during 2016-2017 with winter barley varieties Tutankhamun on black earth ordinary low humus (containing 3.9-4.2% humus and in which 100 g of soil accounts for 8.0-8.5 mg of nitrogen; 9.0 -10.0 mg of mobile phosphorus; 14.0-15.0 mg of exchangeable potassium) in the research field of the Training Center of the Dnipro State Agrarian and Economic University
Comparative assessment of the effect of biological products on the number of soil microorganisms
Keywords: біопрепарат; biologic; ґрунтові мікроорганізми; soil microorganisms; бактеризація насіння; bacterization of seeds; ячмінь; barley