Формування стратегії екологічного маркетингу в сільськогосподарській галузі - Мудренко, Ростислав Юрійович; Mudrenko, Rostyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом дослідження є процес формування системи екологічного маркетингу в аграрному секторі економіки, спрямований на підвищення ефективності господарської діяльності сільськогосподарських підприємств у контексті сталого розвитку. Предметом дослідження виступає сукупність теоретико-методичних засад та практичних напрямів удосконалення процесу формування екологічного маркетингу на виробничих підприємствах аграрної галузі. Метою кваліфікаційної роботи є узагальнення теоретичних підходів до визначення сутності екологічного маркетингу та обґрунтування практичних аспектів його формування в сільськогосподарському виробництві з урахуванням сучасних екологічних викликів і ринкових тенденцій. Obiektom doslidzhennia ye protses formuvannia systemy ekolohichnoho marketynhu v ahrarnomu sektori ekonomiky, spriamovanyi na pidvyshchennia efektyvnosti hospodarskoi diialnosti silskohospodarskykh pidpryiemstv u konteksti staloho rozvytku. Predmetom doslidzhennia vystupaie sukupnist teoretyko-metodychnykh zasad ta praktychnykh napriamiv udoskonalennia protsesu formuvannia ekolohichnoho marketynhu na vyrobnychykh pidpryiemstvakh ahrarnoi haluzi. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye uzahalnennia teoretychnykh pidkhodiv do vyznachennia sutnosti ekolohichnoho marketynhu ta obgruntuvannia praktychnykh aspektiv yoho formuvannia v silskohospodarskomu vyrobnytstvi z urakhuvanniam suchasnykh ekolohichnykh vyklykiv i rynkovykh tendentsii.
Formuvannia stratehii ekolohichnoho marketynhu v silskohospodarskii haluzi
Keywords: екологічний маркетинг; ecological marketing; навколишнє середовище; environment; уникнення втрат; loss prevention; екологічна продукція; ecological products; екологічна стратегія; ecological strategy