Дослідження діяльності онлайн-шкіл з психології для підвищення кваліфікації фахівців з маркетингу, аналіз та сегментація їх цільової аудиторії - Багорка, Марія Олександрівна; Bahorka, Mariia; Юрченко, Наталія Іванівна; Yurchenko, Nataliia (Міжнародний університет бізнесу і права, 2025)
У статті були досліджені діяльність сучасних онлайн-шкіл з психології та психологічної підтримки, для підвищення кваліфікації фахівців з маркетингу. Аналіз ринку онлайн-освіти у сфері психології показав достатньо високу конкуренцію, яка зросла за останні 3 роки. В ході дослідження ринку, виявлено ряд можливостей та резервів для росту і розвитку онлайн-шкіл з психології. Основними конкурентами на ринку виступають: Psycoping, International Education Centre, психологічний центр «Перспектива», міжнародна тренінгова компанія «Основа», European Psychology School та Coaching Up University. Проведено дослідження та поглиблений аналіз цільової аудиторії, завдяки якому вдалося розкрити детальніше специфіку ключових сегментів: досвідчених психологів; психологів, які прийшли в професію через вирішення особистої проблеми; а також фахівців з маркетингу, які мають бажання оволодіти основами психології. U statti buly doslidzheni diialnist suchasnykh onlain-shkil z psykholohii ta psykholohichnoi pidtrymky, dlia pidvyshchennia kvalifikatsii fakhivtsiv z marketynhu. Analiz rynku onlain-osvity u sferi psykholohii pokazav dostatno vysoku konkurentsiiu, yaka zrosla za ostanni 3 roky. V khodi doslidzhennia rynku, vyiavleno riad mozhlyvostei ta rezerviv dlia rostu i rozvytku onlain-shkil z psykholohii. Osnovnymy konkurentamy na rynku vystupaiut: Psycoping, International Education Centre, psykholohichnyi tsentr «Perspektyva», mizhnarodna treninhova kompaniia «Osnova», European Psychology School ta Coaching Up University. Provedeno doslidzhennia ta pohlyblenyi analiz tsilovoi audytorii, zavdiaky yakomu vdalosia rozkryty detalnishe spetsyfiku kliuchovykh sehmentiv: dosvidchenykh psykholohiv; psykholohiv, yaki pryishly v profesiiu cherez vyrishennia osobystoi problemy; a takozh fakhivtsiv z marketynhu, yaki maiut bazhannia ovolodity osnovamy psykholohii.
Doslidzhennia diialnosti onlain-shkil z psykholohii dlia pidvyshchennia kvalifikatsii fakhivtsiv z marketynhu, analiz ta sehmentatsiia yikh tsilovoi audytorii
Keywords: психологія маркетингу; psykholohiia marketynhu; маркетологи; marketolohy; онлайн-школи психологів; onlain-shkoly psykholohiv; онлайн освіта; onlain osvita; конкуренти; konkurenty; цільова аудиторія; tsilova audytoriia; сегментація; sehmentatsiia