Програма захисту вкладів кредитних спілок - Добровольська, Олена Володимирівна; Dobrovolska, Olena (Мукачівський державний університет, 2016)
Статтю присвячено питанням захисту заощаджень членів кредитних спілок через Об'єднання кредитних спілок «Програма захисту вкладів», яке сприятиме подальшому ефективному розвитку кредитно-кооперативної системи. Доведено, що питання фінансової надійності кредитних спілок та захисту вкладів членів кредитних спілок є нагальними і потребують подальшого розгляду. Обґрунтовано предмет та мету діяльності «Програми захисту вкладів». Запропоновано, що рівень гарантування внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки буде реалізований шляхом страхування депозитів. Визначено переваги участі в «Програмі захисту вкладів» для кредитних спілок. Виявлено, що управління «Програмою захисту вкладів» здійснюється з урахуванням досвіду інших країн та світових тенденцій у побудові систем охорони депозитів. The article is devoted to the protection of savings of members of credit unions through the union of credit unions “Deposit protection program” that will contribute to the further development of effective credit and co-operative system. It is proved that the issue of financial soundness of credit unions and the protection of deposits of members of credit unions are urgent and require further consideration. Grounded object and purpose of the activity “Deposit protection program”. It is proposed that the level of guarantee deposits of the credit union to deposit accounts will be implemented by deposit insurance. The advantages of participation in the program for the protection of deposits of credit unions. It was revealed that the management of “Deposit protection program” shall be based on the experience of other countries and global trends in the construction of the deposit protection systems.
Рrogram security deposits of credit unions
Keywords: фінансова надійність кредитних спілок; financial reliability of credit unions; захист вкладів членів кредитних спілок; the protection of deposits of members of credit unions; страхування депозитів; insurance deposits; гарантування внесків членів кредитної спілки; the deposit guarantee members of the credit union; депозитні рахунки; savings accounts