Обмін цинку у голштинських корів у перші 100 днів лактації за згодовування змішанолігандних комплексів цинку, купруму і мангану - Бомко, Віталій Семенович; Bomko, Vitaliy; Горчанок / Хавтуріна, Анна Володимирівна; Horchanok / Khavturina, Anna (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького, 2015)
Наведено результати балансу Цинку при визначенні ефективності використання змішанолігандного комплексу Цинку на фоні змішанолігандного комплексу Купруму, змішанолігандний елементів Купруму і Мангану в порівнянні з сірчанокислими солями цих мікроелементів. На підставі даних, отриманих під час проведення балансового досліду, доведено, що найкращі результати підвищення засвоювання Цинку відмічали за використання дози 2,5 кг/т комбікорму. Приведены результаты баланса цинка при определении эффективности использования смешанолигандного комплекса Цинка на фоне смешанолигадного комплекса Марганца, смешанолигадного комплекса Меди, смешанолигадных микроэлементов. На основании данных, полученных во время проведения балансового опыта, доказано, что лучшие результаты повышения усвоения цинка отмечали за использование дозы 205 кг/т комбикорма. The results of the balance of zinc when determining the efficiency of use of mixed-ligand complex of zinc amid mixed-ligand complex of manganese, mixed-ligand complex of copper mixed-ligand copper and manganese as compared with the salts of these sulfates micronutrients. Based on data obtained during the balance of experience have proved that the best results increase zinc absorption observed for the use of a dose of 2.5 kg / ton of feed.
Обмен цинка у голштинских коров в первые 100 дней лактации при скармливании смешанолигандных комплексов Цинка, Меди и Марганца
Exchange zinc in holstein cows during the first 100 days of lactation when fed mixed-ligand complex of zinc, copper and manganese
Горчанок / Хавтуріна Анна Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-0103-1477
Keywords: баланс Цинку; balance zinc; високопродуктивні корови; high-performance cows; премікс; premix; мікроелементи; minerals; сірчанокислі солі мікроелементів Купруму, Цинку; trace elements copper sulfates, zinc; змішанолігандний комплекс Мангану; mixed-ligand complex of manganese; змішанолігандний комплекс Купруму; mixed-ligand complex of copper; змішанолігандний комплекс Цинку; mixed-ligand complex of zinc