Особливості виробництва харчових проростків - Ковальова, Олена Сергіївна; Kovaliova, Olena; Александрова, A.; Alexandrova, A.; Жидко, В.І.; Zhydko, V. (Хмельницький національний університет, 2020)
Технологія обробки зернового матеріалу активованими водними розчинами є повністю екологічно безпечною. Активовані водні розчини абсолютно не токсичні, в них не присутні складні хімічні сполуки. Стабільна активність розчину триває 7-10 днів, після цього розчин інактивується і перетворюється в просту воду. Цього часу достатньо щоб стимулювати біохімічні процеси в зерновому матеріалі. Таким чином після активації росту в зерні не залишається хімічних речовин, тобто продукція отримана з зерна буде хімічно чистою. Technology of grain material treatment with activated water solutions are completely environmentally friendly. Activated aqueous solutions absolutely non-toxic, they do not contain complex chemical compounds. Stable activity of the solution lasts 7-10 days, after which the solution inactivated and converted to plain water. This time is enough to stimulate biochemical processes in grain material. So after activation of growth in the grain does not remain chemicals, ie products obtained from grain will be chemically purе.
Features of production of food seedlings
Keywords: екологічно безпечні технології; environmentally friendly technology; проростки; seedlings; зерновий матеріал; grain material; ферменти; enzymes