Вплив нутрицевтиків на фізіологічну адаптацію молочних корів до теплового стресу - Дочкін, Дмитро Олексійович; Dochkin, Dmytro Oleksiiovych (ГО «Молодіжна наукова ліга» ; ТОВ «УКРЛОГОС Груп», 2025)
У роботі проаналізовано вплив нутрицевтиків на адаптацію молочних корів до теплового стресу. Розглянуто сучасні підходи, що включають застосування антиоксидантів, рослинних екстрактів, гуанідинооцтової кислоти та адаптивного менеджменту годівлі. The study analyzes the impact of nutraceuticals on dairy cows' adaptation to heat stress. Current approaches including antioxidants, plant extracts, guanidinoacetic acid, and adaptive feeding management are discussed.
Vplyv nutrytsevtykiv na fiziolohichnu adaptatsiiu molochnykh koriv do teplovoho stresu
Keywords: молочна худоба; dairy cattle; тепловий стрес; heat stress; нутрицевтики; nutraceuticals; антиоксиданти; antioxidants; адаптація; adaptation