Ефективність застосування гербіцидів у посівах сої Північного Степу України - Цилюрик, Олександр Іванович; Tsyliuryk, Olexandr (Національна академія аграрних наук України Полтавська державна сільськогосподарська дослідна станція імені М.І. Вавилова Інституту свинарства і агропромислового виробництва, 2020)
Використання гербіцидів та їх бакових сумішок в цілому дало змогу зберегти від 0,81 до 1,01 т/га зерна сої, порівняно з контролем без внесення гербіцидів. Препарати гербіцидів за врожайністю зерна між собою відрізнялися незначно, слід виділити лише бакові суміші: Хармоні – 10 г/га + Команд – 0,20 л/га + Тренд – 300 мл/га; Хармоні – 10 г/га + Команд – 0,25 л/га + Тренд – 300 мл/га; Хармоні – 8 г/га + Базагран – 2,0 л/га + Тренд – 300 мл/га, а також Хармоні – 12 г/га, які за урожайністю максимальними і становили відповідно 2,28; 2,31; 2,31 та 2,29 т/га, що було більше за контроль відповідно на 21,1; 22,1; 22,1 та 21,3 %. The use of herbicides and their tank mixes in general made it possible save from 0.81 to 1.01 t / ha of soybean grain, compared with the control without application herbicides. Herbicide preparations differed in grain yield insignificant, it is necessary to allocate only tank mixes: Harmony - 10 g / hectare + Commands - 0,20 l / hectare + Trend - 300 ml / ha; Harmony - 10 g / ha + Team - 0.25 l / ha + Trend - 300 ml / ha; Harmony - 8 g / ha + Bazagran - 2.0 l / ha + Trend - 300 ml / ha, and Harmony - 12 g / ha, which are the maximum yield and were respectively 2.28; 2.31; 2.31 and 2.29 t / ha, which was 21.1 more than the control; 22.1; 22.1 and 21.3%.
Efficacy of herbicide application in soybean crops of the Northern Steppe of Ukraine
Keywords: гербіциди; herbicides; посіви сої; soybean weed; бур'яни; crops