Оптимізація агротехніки вирощування кукурудзи за рахунок застосування мікродобрив в умовах Державної установи Інституту зернових культур Національної академії аграрних наук України - Хоменко, Денис Геннадійович; Khomenko, Denis (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Мета роботи встановити вплив комплексних мікродобрив на урожайність кукурудзи та їх ефективність у посушливих умовах шляхом позакореневого внесення в умовах Державної установи Інститут зернових культур НААН України. Результати досліджень показали, що найбільше водоспоживання рослин кукурудзи спостерігалось у період фази цвітіння та наливу зерна використання вологи коливалось 65,2-70,2 % від загального. Meta roboty vstanovyty vplyv kompleksnykh mikrodobryv na urozhaynistʹ kukurudzy ta yikh efektyvnistʹ u posushlyvykh umovakh shlyakhom pozakorenevoho vnesennya v umovakh Derzhavnoyi ustanovy Instytut zernovykh kulʹtur NAAN Ukrayiny. Rezulʹtaty doslidzhenʹ pokazaly, shcho naybilʹshe vodospozhyvannya roslyn kukurudzy sposterihalosʹ u period fazy tsvitinnya ta nalyvu zerna vykorystannya volohy kolyvalosʹ 65,2-70,2 % vid zahalʹnoho. The aim of the work is to establish the influence of complex microfertilizers on corn yield and their efficiency in arid conditions by foliar application in the conditions of the State Institution Institute of Grain Crops of NAAS of Ukraine. The results showed that the highest water consumption of corn plants was observed during the flowering phase and grain filling, the use of moisture ranged from 65.2 to 70.2% of the total.
Optymizatsiya ahrotekhniky vyroshchuvannya kukurudzy za rakhunok zastosuvannya mikrodobryv v umovakh Derzhavnoyi ustanovy Instytutu zernovykh kulʹtur Natsionalʹnoyi akademiyi ahrarnykh nauk Ukrayiny
Keywords: кукурудза; corn; позакореневе підживлення; foliar feeding; структурні елементи; structural elements; вологоспоживання; moisture consumption; урожайність; yield