Удосконалення управління кредитним портфелем для посилення фінансової стабільності банку - Андрейцев, Владислав Сергійович; Andreitsev, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкт дослідження – діяльність банку з управління кредитними активами. Предмет дослідження – методи, механізми та інструменти підвищення ефективності управління кредитним портфелем. Метою роботи є визначення ефективних стратегій управління кредитним портфелем банку, що дозволяють мінімізувати кредитні ризики, підвищити доходність і забезпечити стабільність фінансових показників у сучасних економічних умовах. Obiekt doslidzhennia – diialnist banku z upravlinnia kredytnymy aktyvamy. Predmet doslidzhennia – metody, mekhanizmy ta instrumenty pidvyshchennia efektyvnosti upravlinnia kredytnym portfelem. Metoiu roboty ye vyznachennia efektyvnykh stratehii upravlinnia kredytnym portfelem banku, shcho dozvoliaiut minimizuvaty kredytni ryzyky, pidvyshchyty dokhodnist i zabezpechyty stabilnist finansovykh pokaznykiv u suchasnykh ekonomichnykh umovakh.
Udoskonalennia upravlinnia kredytnym portfelem dlia posylennia finansovoi stabilnosti banku
Keywords: банк; bank; кредитний портфель; loan portfolio; управління кредитами; loan management; фінансова стабільність; кредитні ризики; credit risks; диверсифікація кредитного портфеля; loan portfolio diversification