Конкурентоспроможність продукції підприємства та обґрунтування концепції її підвищення - Гезь, Лілія Вікторівна; Hez, Liliia Viktorivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Розглянуто сутність категорії «конкурентоспроможність». Досліджено підходи і методи оцінки конкурентоспроможності продукції, висвітлені фактори та характеристики, що впливають на них. Проведено оцінку стану виробництва сільськогосподарської продукції та визначено рівень конкурентоспроможності продукції фермерських господарств. Обґрунтовані резерви підвищення конкурентоспроможності продукції фермерського господарства, запропонована стратегія розвитку виробництва конкурентоспроможної продукції. Rozghlianuto sutnist katehorii «konkurentospromozhnist». Doslidzheno pidkhody i metody otsinky konkurentospromozhnosti produktsii, vysvitleni faktory ta kharakterystyky, shcho vplyvaiut na nykh. Provedeno otsinku stanu vyrobnytstva silskohospodarskoi produktsii ta vyznacheno riven konkurentospromozhnosti produktsii fermerskykh hospodarstv. Obgruntovani rezervy pidvyshchennia konkurentospromozhnosti produktsii fermerskoho hospodarstva, zaproponovana stratehiia rozvytku vyrobnytstva konkurentospromozhnoi produktsii.
Konkurentospromozhnist produktsii pidpryiemstva ta obgruntuvannia kontseptsii yii pidvyshchennia
Keywords: Конкуренція; Competition; конкурентоспроможність; competitiveness; виробництво; production; врожайність; yield; стратегія; strategy; управління; management