Удосконалення процесу розробки та прийняття управлінських рішень для підвищення економічної ефективності операційної системи підприємства - Пеня, Вірсавія Дмитрівна; Penia, Virsaviia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Мета дослідження: Дослідити теоретико-методологічні засади та організаційно-методичні підходи до удосконалення процесу розробки та прийняття управлінських рішень для підвищення економічної ефективності операційної системи підприємства. Завдання дослідження: 1. Дослідити сутність операційної системи підприємства. 2. Ідентифікувати методичні підходи до оцінки ефективності операційної системи підприємства. 3. Проаналізувати систему управління ТОВ АФ «Прогрес-Агро». 4. Дослідити галузеве середовище функціонування ТОВ АФ «Прогрес-Агро». 5. Сформувати напрями удосконалення системи управління ТОВ АФ «Прогрес-Агро». Об’єктом дослідження виступає процес розробки та прийняття управлінських рішень для підвищення економічної ефективності операційної системи підприємства. Предметом дослідження є сукупність теоретичних положень та організаційно-методичних підходів до підвищення економічної ефективності операційної системи підприємства. Методи дослідження. Використовувалися загальнонаукові методи (системний аналіз, дедуктивний та індуктивний підходи), а також спеціальні методи факторного аналізу та економіко-статистичні методи. Meta doslidzhennia: Doslidyty teoretyko-metodolohichni zasady ta orhanizatsiino-metodychni pidkhody do udoskonalennia protsesu rozrobky ta pryiniattia upravlinskykh rishen dlia pidvyshchennia ekonomichnoi efektyvnosti operatsiinoi systemy pidpryiemstva. Zavdannia doslidzhennia: 1. Doslidyty sutnist operatsiinoi systemy pidpryiemstva. 2. Identyfikuvaty metodychni pidkhody do otsinky efektyvnosti operatsiinoi systemy pidpryiemstva. 3. Proanalizuvaty systemu upravlinnia TOV AF «Prohres-Ahro». 4. Doslidyty haluzeve seredovyshche funktsionuvannia TOV AF «Prohres-Ahro». 5. Sformuvaty napriamy udoskonalennia systemy upravlinnia TOV AF «Prohres-Ahro». Obiektom doslidzhennia vystupaie protses rozrobky ta pryiniattia upravlinskykh rishen dlia pidvyshchennia ekonomichnoi efektyvnosti operatsiinoi systemy pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia ye sukupnist teoretychnykh polozhen ta orhanizatsiino-metodychnykh pidkhodiv do pidvyshchennia ekonomichnoi efektyvnosti operatsiinoi systemy pidpryiemstva. Metody doslidzhennia. Vykorystovuvalysia zahalnonaukovi metody (systemnyi analiz, deduktyvnyi ta induktyvnyi pidkhody), a takozh spetsialni metody faktornoho analizu ta ekonomiko-statystychni metody.
Udoskonalennia protsesu rozrobky ta pryiniattia upravlinskykh rishen dlia pidvyshchennia ekonomichnoi efektyvnosti operatsiinoi systemy pidpryiemstva
Keywords: операційна система підприємства; operatsiina systema pidpryiemstva; підвищення економічної ефективності; pidvyshchennia ekonomichnoi efektyvnosti; прийняття управлінських рішень; pryiniattia upravlinskykh rishen; удосконалення процесу; udoskonalennia protsesu