Поширеність та особливості клінічного перебігу за остеоартрозів у собак в умовах міста Дніпро - Білий, Дмитро Дмитрович; Beliy, Dmitry Dmitrievich; Beliy, Dmitry; Beliy, D. D.; Bely, Dmitry Dmitrievich; Bely, Dmitry; Bely, D. D.; Антоненко, Анастасія Миколаївна; Antonenko, Anastasia (Дніпровський ДАЕУ, 2018)
Захворювання суглобів у собак являє собою поширену патологію, яка займає одне із ведучих місць в структурі хірургічних хвороб. На сьогоднішній момент реєструється тенденція до збільшення кількості пацієнтів із ураженнями суглобів, що пов’язано із негативною ситуацією щодо первинних випадків, а також недостатньою ефективністю лікувальних заходів. Встановлена залежність частоти реєстрації патології суглобів від розмірів тварини та рівня травмування. Діагностичні підходи за хвороб суглобів повинні бути комплексними, включати загальноклінічні та спеціальні методи дослідження, поєднання результатів яких дозволить визначити особливості перебігу патологічного процесу у конкретного пацієнта та призначити оптимальне лікування. Disease of joints in dogs is a common pathology, which occupies one of the leading places in the structure of surgical diseases. At present, there is a tendency to increase the number of patients with joint injuries, which is due to the negative situation in the primary cases, as well as the lack of effectiveness of treatment measures. The dependence of the frequency of registration of joint pathology on the size of the animal and the level of trauma was established. Diagnostic approaches to joint diseases should be comprehensive, including general clinical and special research methods, combining the results of which will allow to determine the peculiarities of the course of the pathological process in a particular patient and to determine the optimal treatment.
Prevalence and features of clinical course for osteoarthritis in dogs in conditions of the city of Dnipro
Білий Дмитро Дмитрович https://orcid.org/0000-0003-3896-0384
Keywords: остеоартрози; osteoarthrosis; собаки; dogs; хірургічна патологія; surgical pathology; суглоби; joints