Поширення дистоції родів у самиць м´ясоїдних в умовах ветеринарної клініки приватного підприємства «Бойко» міста Дніпропетровськ - Корейба, Людмила Володимирівна; Koreyba, Ludmila; Koreyba, L. V.; Koreyba, Lyudmila Volodymyrivna; Koreyba, L.; Koreiba, L. V.; Coregba, L. V.; Korejba, L.; Koreyba, Lyudmila; Koreiba, L.; Ізотова, Т. В.; Izotovа, T. (Дніпропетровський ДАЕУ, 2015)
Встановлено, що дистоція родів є розповсюдженою проблемою у самиць м’ясоїдних. У сук та кішок з дистоціями, зумовленими патологією матері, найчастіше діагностували вузькість родового каналу та первинну родову слабкість; з дистоцій, зумовлених патологією плода – крупнопліддя.Established that dystocia is a common problem in female carnivorous. In dogs and cats with dystocia associated with pathological mother often diagnosed narrow birth canal and primary generic weakness; with distocia associated with pathological fetus often diagnosed big fetus.
Distribution of labour dystocia in females carnivorous in the conditions of private enterprises «Boyco» the city of Dnipropetrovsk
Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779
Keywords: внутрішньоутробна загибель; intrauterine death; дистоція; dystocia; слабкість родової діяльності; primary and secondary generic weakness; вузькість родових шляхів; narrow birth canal; бурхливі перейми та потуги; forcible contractions and attempts; виродливість; ugliness; крупний плід; big fetus; неправильне положення плоду; malposition of fetus