Удосконалення системи стратегічного управління економічним розвитком підприємства - Рошканюк, Тамара Василівна; Roshkaniuk, Tamara (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Метою роботи є розробка теоретико-методичних засад та практичних рекомендацій щодо вдосконалення механізмів стратегічного управління, спрямованих на забезпечення сталого економічного зростання підприємства. Відповідно до сформульованої мети, необхідно виконати такі основні завдання: – розглянути сутність та значення стратегічного менеджменту в системі економічного розвитку підприємства; – ознайомитись з сучасними методами стратегічного управління; – здійснити оцінку фінансово-економічних показників діяльності ФОП Махиня О.І.; – дослідити стратегічні аспекти розвитку ФОП Махиня О.І.; – розробити конкурентну стратегію розвитку ФОП Махиня О.І.; – обґрунтувати ключові стратегічні напрямки ФОП Махиня О.І. Об’єктом дослідження є система управління економічною діяльністю підприємства в умовах стратегічного планування та довгострокового розвитку. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних та практичних підходів до удосконалення системи стратегічного управління економічним розвитком підприємства, а також інструменти й механізми, що забезпечують її ефективне функціонування в умовах змінного зовнішнього середовища. Metoiu roboty ye rozrobka teoretyko-metodychnykh zasad ta praktychnykh rekomendatsii shchodo vdoskonalennia mekhanizmiv stratehichnoho upravlinnia, spriamovanykh na zabezpechennia staloho ekonomichnoho zrostannia pidpryiemstva. Vidpovidno do sformulovanoi mety, neobkhidno vykonaty taki osnovni zavdannia: – rozghlianuty sutnist ta znachennia stratehichnoho menedzhmentu v systemi ekonomichnoho rozvytku pidpryiemstva; – oznaiomytys z suchasnymy metodamy stratehichnoho upravlinnia; – zdiisnyty otsinku finansovo-ekonomichnykh pokaznykiv diialnosti FOP Makhynia O.I.; – doslidyty stratehichni aspekty rozvytku FOP Makhynia O.I.; – rozrobyty konkurentnu stratehiiu rozvytku FOP Makhynia O.I.; – obgruntuvaty kliuchovi stratehichni napriamky FOP Makhynia O.I. Obiektom doslidzhennia ye systema upravlinnia ekonomichnoiu diialnistiu pidpryiemstva v umovakh stratehichnoho planuvannia ta dovhostrokovoho rozvytku. Predmetom doslidzhennia ye sukupnist teoretychnykh, metodychnykh ta praktychnykh pidkhodiv do udoskonalennia systemy stratehichnoho upravlinnia ekonomichnym rozvytkom pidpryiemstva, a takozh instrumenty y mekhanizmy, shcho zabezpechuiut yii efektyvne funktsionuvannia v umovakh zminnoho zovnishnoho seredovyshcha.
Udoskonalennia systemy stratehichnoho upravlinnia ekonomichnym rozvytkom pidpryiemstva
Keywords: підприємство; pidpryiemstvo; економічний розвиток; ekonomichnyi rozvytok; система стратегічного управління; systema stratehichnoho upravlinnia; удосконалення; udoskonalennia