Кореляційний зв’язок між кількістю азоту в листках рослин пшениці озимої протягом вегетації та вмістом білка в зерні - Гасанова, Ірина Іванівна; Hasanova, Irina; Конопльова, Євгенія Леонідівна; Konoplʹova, Yevheniya; Пальчук, Наталія Станіславівна; Paĺčuk, Nataliya (Інститут сільського господарства степової зони Національної академії наук України, 2014)
Виявлено зв’язок між кількістю азоту в листках протягом вегетації рослин та вмістом білка в зерні різних сортів пшениці озимої, вирощуваних по чорному пару. Між цими показниками простежується тісна позитивна залежність. Найбільші значення коефіцієнт кореляції мав у фазі колосіння: Землячка одеська – 0,75; Золотоколоса – 0,87, Апогей Луганський – 0,95, а найменші – в фазі виходу рослин в трубку A relationship was found between the amount of nitrogen in the leaves during the growing season and the content protein in the grain of different varieties of winter wheat grown on black steam. Between these indicators there is a close positive relationship. The correlation coefficient had the largest values ​​in earing phase: Odessa countryman - 0.75; Zolotokolos - 0.87, Apogee of Luhansk - 0.95, and the smallest - in the phase of plants entering the tube
Correlation between the amount of nitrogen in the leaves of winter wheat plants during the growing season and the protein content in the grain
Keywords: пшениця озима; winter wheat; сорт; variety; азот; nitrogen; білок; protein; фаза розвитку; development phase