Муміфікація плодів у кролиць - Корейба, Людмила Володимирівна; Koreyba, Ludmila; Koreyba, L. V.; Koreyba, Lyudmila Volodymyrivna; Koreyba, L.; Koreiba, L. V.; Coregba, L. V.; Korejba, L. (Полтавський ДАУ, 2022)
Муміфікація плодів у самок різних видів тварин сильно відрізняється за етіологією, клінічними ознаками, лікуванням, прогнозом та профілактичним підходом і потребує подальшого детального вивчення. Для підвищення ефективності та точності діагностики, а також для покращення лікування й профілактичних заходів, спрямованих на збереження загальної фертильності у кролиць необхідні додаткові наукові знання про причини виникнення і поширеності муміфікації плодів. Mumifikatsiia plodiv u samok riznykh vydiv tvaryn sylno vidrizniaietsia za etiolohiieiu, klinichnymy oznakamy, likuvanniam, prohnozom ta profilaktychnym pidkhodom i potrebuie podalshoho detalnoho vyvchennia. Dlia pidvyshchennia efektyvnosti ta tochnosti diahnostyky, a takozh dlia pokrashchennia likuvannia y profilaktychnykh zakhodiv, spriamovanykh na zberezhennia zahalnoi fertylnosti u krolyts neobkhidni dodatkovi naukovi znannia pro prychyny vynyknennia i poshyrenosti mumifikatsii plodiv.
Mumifikatsiia plodiv u krolyts
Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779
Keywords: ембріональна та внутрішньоутробна смертність; embrionalna ta vnutrishnoutrobna smertnist; муміфікація плодів; mumifikatsiia plodiv; патології вагітності; patolohii vahitnosti