Оптимізація хірургічного лікування неоплазій у дрібних домашніх тварин та попередження їх метастазування - Білий, Дмитро Дмитрович; Bely, Dmitry; Рубленко, Михайло Васильович; Rublenko, Mikhail (Дніпропетровський ДАЕУ, 2017)
У науково-методичному посібнику наведено аналіз поширення, основних напрямків діагностики та лікування пухлин у дрібних домашніх тварин. Патогенетично обґрунтовано застосування електрохірургічного методу екстирпації неоплазій у собак і кішок. Обгрунтовано використання електрокоагуляції новоутворень молочної залози із подальшою фармакологічною корекцією гемостазіологічних процесів у онкохворих собак. Рекомендовано науковцям, практикуючим лікарям ветеринарної медицини, слухачам курсів післядипломного навчання та студентам вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації ОС «Магістр» за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина». The scientific and methodical manual provides an analysis of the distribution, the main areas of diagnosis and treatment of small animals in small animals. The use of an electrosurgical method for the extravasation of neoplasia in dogs and cats is pathogenetically justified. The use of electrocoagulation of tumors of the mammary gland with the subsequent pharmacological correction of hemostasis processes in cancerous dogs is substantiated. Recommended for scientists, practicing doctors of veterinary medicine, students of postgraduate training courses and students of higher educational establishments of III-IV accreditation levels of OS "Master" in specialty 211 "Veterinary medicine".
Optimization of surgical treatment of neoplasia in small pet animals and prevention of their metastasis
Keywords: суки; bitch; гемостазіологічний статус; hemostatic status; пухлини; tumors; молочна залоза; mammary gland; мастектомія; mastectomy