Підвищення довговічності трибоспряжень рульового керування малотонажного вантажного автомобіля - Любар, Ігор Валерійович; Liubar, Ihor Valeriiovych (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
В дипломній роботі проаналізовано застосування композитних матеріалів в конструкціях рульових наконечників. Розроблено програму та наведено методики досліджень характеристик та властивостей конструкційних матеріалів. Визначено триботехнічні характеристики полімерно-композитних матеріалів. Проаналізовано шкідливі та небезпечні фактори, що діють при виготовленні деталей з полімерно-композитних матеріалів. Виконано техніко-економічну оцінку дипломної роботи. V dyplomnii roboti proanalizovano zastosuvannia kompozytnykh materialiv v konstruktsiiakh rulovykh nakonechnykiv. Rozrobleno prohramu ta navedeno metodyky doslidzhen kharakterystyk ta vlastyvostei konstruktsiinykh materialiv. Vyznacheno trybotekhnichni kharakterystyky polimerno-kompozytnykh materialiv. Proanalizovano shkidlyvi ta nebezpechni faktory, shcho diiut pry vyhotovlenni detalei z polimerno-kompozytnykh materialiv. Vykonano tekhniko-ekonomichnu otsinku dyplomnoi roboty.
Pidvyshchennia dovhovichnosti trybospriazhen rulovoho keruvannia malotonazhnoho vantazhnoho avtomobilia
Keywords: технічне обслуговування; tekhnichne obsluhovuvannia; полімерно-композитний матеріал; polimerno-kompozytnyi material; автомобільний транспорт; avtomobilnyi transport; вторинний пластик; vtorynnyi plastyk; тертя без мащення; tertia bez mashchennia