Проєкт будівництва водонапірної вежі с. Поливанівка Самарівського району Дніпропетровської області - Калюжна, Богдана Андріївна; Kaliuzhna, Bohdana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Проєкт враховує складні природні умови регіону: кліматичні особливості, геологічні характеристики і гідрогеологічні фактори. Робота базується на нормативних вимогах і включає детальний опис технологічного процесу монтажу, розрахунків гідравлічних параметрів, заходів із забезпечення надійності, безпеки та екологічності. Метою роботи є розробка технічно обґрунтованого рішення для будівництва водонапірної башти, яке гарантуватиме безперебійне водопостачання, довговічність конструкції та мінімальний вплив на довкілля. Proiekt vrakhovuie skladni pryrodni umovy rehionu: klimatychni osoblyvosti, heolohichni kharakterystyky i hidroheolohichni faktory. Robota bazuietsia na normatyvnykh vymohakh i vkliuchaie detalnyi opys tekhnolohichnoho protsesu montazhu, rozrakhunkiv hidravlichnykh parametriv, zakhodiv iz zabezpechennia nadiinosti, bezpeky ta ekolohichnosti. Metoiu roboty ye rozrobka tekhnichno obgruntovanoho rishennia dlia budivnytstva vodonapirnoi bashty, yake harantuvatyme bezperebiine vodopostachannia, dovhovichnist konstruktsii ta minimalnyi vplyv na dovkillia.
Proiekt budivnytstva vodonapirnoi vezhi s. Polyvanivka Samarivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: водонапірна вежа; vodonapirna vezha; проєкт будівництва; proiekt budivnytstva; особливості району будівництва; osoblyvosti raionu budivnytstva; гідромеханічне обладнання; hidromekhanichne obladnannia; архітектурне рішення; arkhitekturne rishennia; технологія будівельного виробництва; tekhnolohiia budivelnoho vyrobnytstva