Управлінське консультування: сутність та значення в розвитку підприємств - Байдак, Ірина Іванівна; Baidak, Iryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Загострення соціальних і економічних проблем, посилення конкуренції в ринковій економіці створюють складності в умовах функціонування вітчизняних підприємств. Все це потребує покращення їх адаптаційних можливостей до змін зовнішнього середовища. Особливої уваги потребує управлінська інфраструктура як одна із складових інфраструктурного комплексу розвитку бізнесу, що створює умови для якісного і ефективного його функціонування. Організації управлінського консультування, або консалтингові фірми, складають основу управлінської інфраструктури. Zahostrennia sotsialnykh i ekonomichnykh problem, posylennia konkurentsii v rynkovii ekonomitsi stvoriuiut skladnosti v umovakh funktsionuvannia vitchyznianykh pidpryiemstv. Vse tse potrebuie pokrashchennia yikh adaptatsiinykh mozhlyvostei do zmin zovnishnoho seredovyshcha. Osoblyvoi uvahy potrebuie upravlinska infrastruktura yak odna iz skladovykh infrastrukturnoho kompleksu rozvytku biznesu, shcho stvoriuie umovy dlia yakisnoho i efektyvnoho yoho funktsionuvannia. Orhanizatsii upravlinskoho konsultuvannia, abo konsaltynhovi firmy, skladaiut osnovu upravlinskoi infrastruktury.
Upravlinske konsultuvannia: sutnist ta znachennia v rozvytku pidpryiemstv
Keywords: управлінська інфраструктура; upravlinska infrastruktura; консультування; konsultuvannia; консалтингові фірми; konsaltynhovi firmy