Обгрунтування технологічних рішень при виробництві молока корів у фермерському господарстві «ЮРАН» Новомосковського району Дніпропетровської області - Шлюбченко, Владислав Романович; Shliubchenko, Vladyslav Romanovych (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
Метою роботи було обрано використання технологічних рішень при виробництві молока корів у фермерському господарстві «ЮРАН» за рахунок додавання до структури раціонів годівлі первісток преміксу амінокислотного вітамінно-мінерального (харківської марки «Гріг ЛТД»), що має у своєму складі цілий набір незамінних амінокислот та вкрай необхідних для продукування молока вітамінів, мінералів та інших речовин. В якості технологічного рішення при виробництві молока в даному господарстві використання даного преміксу дало змогу збільшити рівень молочної продуктивності корів на 11,6 %. Metoiu roboty bulo obrano vykorystannia tekhnolohichnykh rishen pry vyrobnytstvi moloka koriv u fermerskomu hospodarstvi «IuRAN» za rakhunok dodavannia do struktury ratsioniv hodivli pervistok premiksu aminokyslotnoho vitaminno-mineralnoho (kharkivskoi marky «Hrih LTD»), shcho maie u svoiemu skladi tsilyi nabir nezaminnykh aminokyslot ta vkrai neobkhidnykh dlia produkuvannia moloka vitaminiv, mineraliv ta inshykh rechovyn. V yakosti tekhnolohichnoho rishennia pry vyrobnytstvi moloka v danomu hospodarstvi vykorystannia danoho premiksu dalo zmohu zbilshyty riven molochnoi produktyvnosti koriv na 11,6 %.
Obhruntuvannia tekhnolohichnykh rishen pry vyrobnytstvi moloka koriv u fermerskomu hospodarstvi «IuRAN» Novomoskovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: українська чорно-ряба молочна порода; ukrainska chorno-riaba molochna poroda; годівля; hodivlia; корови-первістки; korovy-pervistky; премікс; premiks; рівень продуктивності; riven produktyvnosti