Запровадження нових механізмів кредитування сільськогосподарських товаровиробників в умовах формування кооперативних засад інфраструктури ринку - Добровольська, Олена Володимирівна; Dobrovolska, Olena (Черкаський державний технологічний університет, 2016)
Дослідження, проведені в статті, спонукають до ширшого висвітлення актуальних питань розвитку сільськогосподарської виробничої кооперації як однієї з важливих правових форм організації аграрного виробництва. Визначено, що розвиток кооперативного руху є важливою складовою аграрних перетворень на селі, дає можливість максимально врахувати і задовольнити інтереси кожного з учасників кооперації. Розглянуто недоліки нормативно-правового забезпечення щодо використання можливостей інституту іпотеки. Запропоновано принципову схему формування ринку сільськогосподарських земель. Проаналізовано участь міжнародних фінансово-кредитних інститутів у фінансуванні сільськогосподарських товаровиробників та діяльність кредитних спілок у сфері мікрокредитування. Studies, made in the article, encourage to wider coverage of current issues of the development of agricultural production cooperatives as one of the important legal forms of agricultural production organization. It is determined that the development of cooperative movement is an important part of agrarian reforms in rural areas, makes it possible to take into account and meet the interests of each cooperative member. Shortcomings of legal provisions regarding the use of mortgage institution are considered. A schematic diagram of the formation of agricultural land market is offered. The participation of international financial and crediting institutions in the financing of agricultural producers and the activities of credit unions in microcredit sphere are analyzed.
Introduction of new mechanisms for agricultural producers loans under the formation of cooperative bases of market infrastructure
Keywords: сільськогосподарська виробнича кооперація; agricultural production cooperatives; кооперативний рух; cooperative movement; інститут іпотеки; institution of mortgage; кредитні спілки; credit unions; фінансування; funding; мікрокредитування; microcredit