Целесообразность применения элементов нивелирования ІV класса при трассировочных работах - Орешников, Ю. В.; Oreshnikov, Yu.; Рева, Н. П.; Reva, N.; Луценко, А. Н. (Дніпропетровський державний аграрний університет, 2010)
Обґрунтована доцільність використовування елементів нівелювання ІV класу в разі трасувальних робіт у меліоративному будівництві, що зменшує похибку визначення середніх значень перевищень на кожній станції на 1,5–2,5 мм, відбивається на точності визначення висотних відміток точок, які нівелюються, об’ємах земляних робіт і т.ін., дозволяє уникнути додаткових витрат за гідромеліоративного будівництва. Applicability of the fouth-order leveling elements under trace works in ameliorative constraction, which reduces errors in defining average exceeding station to 1,5–2,5 mm, and affects the accuracy of elevations of leveling points, excfvation volume, finany lets avoid unreasnable additional costs under irrigation construction is justified.
Applicability of the fouth-order leveling elements under trace works
Keywords: гідромеліоративне будівництво; hydro-ameliorative construction; визначення середніх значень; determination of average values; об’єм земляних робіт; volume of earthworks; уникнення додаткових витрат; avoidance of additional costs