Проєкт зрошуваного масиву в приватному сільськогосподарському підприємстві «Срібна Нива» Дніпровського району Дніпропетровської області - Запруднєв, Сергій Анатолійович; Zaprudniev, Serhii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
України є одним із постачальників зерна на світовому ринку в забезпеченні людства продовольством. Подальше збільшення валового збору продукції рослинництва обмежене через не достаток вологи в ґрунті. Так в більшості регіонів вирощування зернових культур України спостерігається дефіцит вологи в більшості вегетаційного періоду. Особливо гостро це питання особливо актуальне в умовах зміни клімату, глобального потепління і збільшення дефіциту вологи. Ukrainy ye odnym iz postachalnykiv zerna na svitovomu rynku v zabezpechenni liudstva prodovolstvom. Podalshe zbilshennia valovoho zboru produktsii roslynnytstva obmezhene cherez ne dostatok volohy v grunti. Tak v bilshosti rehioniv vyroshchuvannia zernovykh kultur Ukrainy sposterihaietsia defitsyt volohy v bilshosti vehetatsiinoho periodu. Osoblyvo hostro tse pytannia osoblyvo aktualne v umovakh zminy klimatu, hlobalnoho poteplinnia i zbilshennia defitsytu volohy.
Proiekt zroshuvanoho masyvu v pryvatnomu silskohospodarskomu pidpryiemstvi «Sribna Nyva» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: водопостачання; vodopostachannia; живлення; zhyvlennia; зрошування; zroshuvannia; будівництво; budivnytstvo; дренаж; drenazh