Вплив систем удобрення на продуктивність конюшини лучної в умовах фермерського господарства «Ялинівське 2007» Житомирського району Житомирської області. - Гулак, Артем; Hulak, Artem (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкти вивчення: агроценози конюшини лучної, вирощувані за різних систем удобрення (органічної, мінеральної та органо-мінеральної) в умовах фермерського господарства. Предмет досліджень: продуктивність конюшини лучної, особливості її росту та розвитку, інтенсивність симбіотичної азотфіксації, хімічний склад зеленої маси та елементи живлення, що виносяться рослинами за різних варіантів удобрення і кислотності ґрунту. Obiekty vyvchennia: ahrotsenozy koniushyny luchnoi, vyroshchuvani za riznykh system udobrennia (orhanichnoi, mineralnoi ta orhano-mineralnoi) v umovakh fermerskoho hospodarstva. Predmet doslidzhen: produktyvnist koniushyny luchnoi, osoblyvosti yii rostu ta rozvytku, intensyvnist symbiotychnoi azotfiksatsii, khimichnyi sklad zelenoi masy ta elementy zhyvlennia, shcho vynosiatsia roslynamy za riznykh variantiv udobrennia i kyslotnosti gruntu.
Vplyv system udobrennia na produktyvnist koniushyny luchnoi v umovakh fermerskoho hospodarstva «Ialynivske 2007» Zhytomyrskoho raionu Zhytomyrskoi oblasti.
Keywords: конюшина лучна; koniushyna luchna; системи удобрення; systemy udobrennia; органо-мінеральне удобрення; orhano-mineralne udobrennia; біологічні препарати; biolohichni preparaty; азотфіксація; azotfiksatsiia; бульбочкові бактерії; bulbochkovi bakterii