Повітряний сориз – новий продукт на ринку снеків України - Тимчак, Дмитро Олександрович; Tymchak, Dmytro; Миколенко, Світлана Юріївна; Mykolenko, Svitlana; Бурій, Дмитро Олександрович; Buriy, Dmytro; Яланський, О. В.; Yalanskyi, O. V. (Херсонський національний технічний університет, 2020)
Виробництво повітряного соризу в Україні може бути забезпечене вітчизняною сировиною. Встановлено, що використання зерна соризу української селекції, зокрема сорту Вересень, дозволяє отримати повітряний продукт з високими органолептичними властивостями. Отже, виробництво повітряного соризу є доцільним і дозволить розширити асортимент якісної снекової продукції України. Vyrobnytstvo povitrianoho soryzu v Ukraini mozhe buty zabezpechene vitchyznianoiu syrovynoiu. Vstanovleno, shcho vykorystannia zerna soryzu ukrainskoi selektsii, zokrema sortu Veresen, dozvoliaie otrymaty povitrianyi produkt z vysokymy orhanoleptychnymy vlastyvostiamy. Otzhe, vyrobnytstvo povitrianoho soryzu ye dotsilnym i dozvolyt rozshyryty asortyment yakisnoi snekovoi produktsii Ukrainy.
Povitrianyi soryz – novyi produkt na rynku snekiv Ukrainy
Keywords: повітряний сориз; povitrianyi soryz; новий продукт на ринку снеків; novyi produkt na rynku snekiv; Україна; Ukraina