Удосконалення механізмів публічного управління у сфері вищої освіти - Салінська, Яна Вікторівна; Salinska, Yana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об'єктом дослідження є суспільні відносини, які виникають у процесі здійснення функцій управління системою освіти в України Предметом дослідження є механізм управління у сфері освіти. Метою роботи є розробка теоретико-методичних та практичних рекомендацій щодо удосконалення механізмів публічного управління у сфері вищої освіти. Методи дослідження Методологія теми дослідження обумовлена використанням низки наукових методів пізнання, серед яких: аналіз наукової літератури та фактологічних даних; дослідження, аналіз, синтез, порівняння, узагальнення, систематизація, класифікація та інтерпретація; порівняльно-правове дослідження в рамках загальних системних аспекти теми; дослідження фактичних даних про результати політичної діяльності. Obiektom doslidzhennia ye suspilni vidnosyny, yaki vynykaiut u protsesi zdiisnennia funktsii upravlinnia systemoiu osvity v Ukrainy Predmetom doslidzhennia ye mekhanizm upravlinnia u sferi osvity. Metoiu roboty ye rozrobka teoretyko-metodychnykh ta praktychnykh rekomendatsii shchodo udoskonalennia mekhanizmiv publichnoho upravlinnia u sferi vyshchoi osvity. Metody doslidzhennia Metodolohiia temy doslidzhennia obumovlena vykorystanniam nyzky naukovykh metodiv piznannia, sered yakykh: analiz naukovoi literatury ta faktolohichnykh danykh; doslidzhennia, analiz, syntez, porivniannia, uzahalnennia, systematyzatsiia, klasyfikatsiia ta interpretatsiia; porivnialno-pravove doslidzhennia v ramkakh zahalnykh systemnykh aspekty temy; doslidzhennia faktychnykh danykh pro rezultaty politychnoi diialnosti.
Udoskonalennia mekhanizmiv publichnoho upravlinnia u sferi vyshchoi osvity
Keywords: механізми; mechanisms; публічне управління; public administration; заклад вищої освіти; institution of higher education; публічне-приватне партнерство; public-private partnership; освітня діяльність; educational activities