Вплив рівня мінерального живлення на ріст, розвиток та продуктивність кукурудзи в умовах фермерського господарства «Діамант» Дніпровського району Дніпропетровської області - Штокфіш, Сергій Олександрович; Stockfish, Sergiy (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Мета роботи полягала у встановленні ефективності застосування макро- та мікродобрив в системі позакореневого живлення рослин кукурудзи в умовах фермерського господарства «Діамант» Дніпровського району Дніпропетровської області. Визначено, що найвищу висоту у фазу цвітіння рослини мали на ділянці де вносили N20 (КАС) + Нутрівант Плюс зерновий- 3 кг/га (у фазу 7-8 листків) – 197 см, перевищуючи контроль на 9 см. Інші варіанти досліду переважали контроль по висоті на 2-4 см. Meta roboty polyahala u vstanovlenni efektyvnosti zastosuvannya makro- ta mikrodobryv v systemi pozakorenevoho zhyvlennya roslyn kukurudzy v umovakh fermersʹkoho hospodarstva «Diamant» Dniprovsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti. Vyznacheno, shcho nayvyshchu vysotu u fazu tsvitinnya roslyny maly na dilyantsi de vnosyly N20 (KAS) + Nutrivant Plyus zernovyy- 3 k·h/ha (u fazu 7-8 lystkiv) – 197 sm, perevyshchuyuchy kontrolʹ na 9 sm. Inshi varianty doslidu perevazhaly kontrolʹ po vysoti na 2-4 sm.
Vplyv rivnya mineralʹnoho zhyvlennya na rist, rozvytok ta produktyvnistʹ kukurudzy v umovakh fermersʹkoho hospodarstva «Diamant» Dniprovsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: кукурудза; corn; макро- та мікродобрива; macro- and microfertilizers; площа листя; leaf area; структурні елементи; structural elements; урожайність; yield; економічна ефективність; economic efficiency