Напрямки підвищення економічної ефективності виробництва продукції свинарства на рівні підприємств - Кобернюк, Сергій Олександрович; Koderniuk, Serhii (Херсонський державний університет, 2017)
Наведено характеристику стану та перспективи розвитку свинарства. Детально описано і проаналізовано показники економічної ефективності виробництва свинини за різних форм господарювання, особливості вирощування та відгодівлі свиней на рівні сільськогосподарських підприємств. Запропоновано стратегію розвитку сільськогосподарського підприємства на основі оптимального ресурсозабезпечення, нарощування та поліпшення породного складу поголів’я, збалансування кормових раціонів, впровадження науково обґрунтованих систем ведення виробництва продукції свинарства. It is given the characteristics of the condition and prospects of development of pig production. The indicators of economic efficiency of pork production under different forms of management, characteristics of growing and fattening pigs in the level of agricultural enterprises are described and analyzed. It is proposed the strategy for the development of agricultural enterprises through optimal resourcing, capacity and improvement of species composition of livestock, the balancing of feed rations, the introduction of scientifically based systems of production of pork products.
Increase directions of pork production economic efficiency at the enterprise level
Keywords: продукція свинарства; pork products; сільськогосподарське підприємство; agricultural enterprise; економічна ефективність; economic efficiency; рентабельність; profitability; продуктивність; productivity