Управління формуванням і вдосконалення використання оборотних засобів підприємства - Векленко, Юрій Григорович; Veklenko, Yurii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процес формування і використання оборотних засобів підприємства. Предмет дослідження – теоретичні та методичні аспекти процесу формування і використання оборотних засобів підприємства. Метою роботи є визначення теоретико-методичних положень та обґрунтування практичних рекомендацій щодо формування і використання оборотних засобів підприємства. Методи дослідження – діалектичного пізнання, індукції й дедукції, системного аналізу, статистико-економічний метод, метод таксономії (рівня розвитку). Obiekt doslidzhennia – protses formuvannia i vykorystannia oborotnykh zasobiv pidpryiemstva. Predmet doslidzhennia – teoretychni ta metodychni aspekty protsesu formuvannia i vykorystannia oborotnykh zasobiv pidpryiemstva. Metoiu roboty ye vyznachennia teoretyko-metodychnykh polozhen ta obgruntuvannia praktychnykh rekomendatsii shchodo formuvannia i vykorystannia oborotnykh zasobiv pidpryiemstva. Metody doslidzhennia – dialektychnoho piznannia, induktsii y deduktsii, systemnoho analizu, statystyko-ekonomichnyi metod, metod taksonomii (rivnia rozvytku).
Upravlinnia formuvanniam i vdoskonalennia vykorystannia oborotnykh zasobiv pidpryiemstva
Keywords: оборотні засоби; current assets; сільськогосподарське підприємство; agricultural enterprise; фінансовий стан; financial condition; комплексна оцінка; comprehensive assessment