Вплив біостимуляторів росту рослин на продуктивність жита озимого в умовах фермерського господарства «Отаман» Пологівського району Запорізької області - Короліхін, Кирило Костянтинович; Korolikhin, Kyrylo (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
З’ясовано, що обробка насіння та посівів по вегетації біоорганічним добривом Тикамін забезпечило перевищення врожайності щодо контролю у варіантах досліду від 0,13 до 0,47 т/га (або на 4–13%). Приблизно на одному рівні спостерігалося у всіх варіантах досліду (0,27-0,33 т/га або на 10-13%), крім четвертого ‒ обробка у фазу кущення навесні Текамін універсал + Текамін Макс, на якому перевищення було мінімальним і склало 0,17 т /га чи 7%. По варіантах IV – VI врожайність в середньому за 2 роки була ‒ 2,80 т/га, що на 0,21 т/га вищє за контроль. Zʺyasovano, shcho obrobka nasinnya ta posiviv po vehetatsiyi bioorhanichnym dobryvom Tykamin zabezpechylo perevyshchennya vrozhaynosti shchodo kontrolyu u variantakh doslidu vid 0,13 do 0,47 t/ha (abo na 4–13%). Pryblyzno na odnomu rivni sposterihalosya u vsikh variantakh doslidu (0,27-0,33 t/ha abo na 10-13%), krim chetvertoho ‒ obrobka u fazu kushchennya navesni Tekamin universal + Tekamin Maks, na yakomu perevyshchennya bulo minimalʹnym i sklalo 0,17 t /ha chy 7%. Po variantakh IV – VI vrozhaynistʹ v serednʹomu za 2 roky bula ‒ 2,80 t/ha, shcho na 0,21 t/ha vyshchye za kontrolʹ.
Vplyv biostymulyatoriv rostu roslyn na produktyvnistʹ zhyta ozymoho v umovakh fermersʹkoho hospodarstva «Otaman» Polohivsʹkoho rayonu Zaporizʹkoyi oblasti
Keywords: жито озиме; winter rye; схожість насіння; seed germination; габітус рослини; plant habit; біостимулятор; biostimulant; урожайність; yield