Construction of centrifugal working device for mineral fertilizers spreading - Kobets, A. S.; Кобець, Анатолій Степанович; Ponomarenko, N. O.; Пономаренко, Наталія Олександрівна; Kharytonov, M. M.; Харитонов, Микола Миколайович (Національний інститут досліджень і розробки машин і установок, призначених для сільського господарства та харчової промисловості - INMA Бухарест, 2017)
The original methods for determining the critical velocity impact on a metal surface, taking into account the moisture content of the granules and the influence of the wind on the final distribution have been developed. The research technique of influence on the airflow make possible to determine the effect of speed, both in laminar and turbulent modes. The proposed rotary working body designs, structural features of which enable to improve the dispersion evenness of mineral fertilizer, are presented. Розроблені оригінальні методики визначення критичної швидкості удару об металеву поверхню з урахуванням вологості гранул і впливу дії повітря на кінцевий розподіл. Методика досліджень швидкості повітряного потоку дозволяє визначити вплив скорости, як у ламіинарному, так і в турбулентному режимах. Запропонований роторний робочий орган, конструкційні особливості якого дозволяють покращити рівномірність розкидування мінеральних добрив.
Конструкція відцентрового робочого органу для розкидання мінеральних добрив
Keywords: fertilizer; добрива; airflow; повітряний; centrifugal spreader; відцентровий розкидач; disk; дисковий