Удосконалення управління процесом інноваційної діяльності підприємства у сфері агробізнесу - Єфанов, Сергій Ігорович; Yefanov, Serhii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Об’єктом дослідження: процес розвитку підприємницької діяльності в умовах приватного підприємства „Агроланка” Синельниківського району Дніпропетровської області. Предмет дослідження: особливості та закономірності інноваційного ме-неджменту підприємства. Метою роботи є дипломної роботи є дослідження процесу управління інноваційним розвитком в системі менеджменту аграрного підприємства. Методи дослідження: монографічний, графічний, розрахунково-конструктивний, абстрактно-логічний, пронозування, аналітичного ви-рівнювання, кореляційно-регресійного аналізу, економіко-математичного мо-делювання та ін. У процесі виконання роботи вирішено такі основні завдання: вивчено теоретико-методологічні основи менеджменту інноваційної діяльності у сфері бізнесу; досліджено економічний розвиток, фінансовий стан та інноваційно-інвестиційну привабливість ПП „Агроланка”; опрацьовано перспективні напрями управління інноваційними проєктами в ПП „Агроланка”. Результати впроваджені в діяльність приватного підприємства „Агроланка” Синельниківського району Дніпропетровської області. Obiektom doslidzhennia: protses rozvytku pidpryiemnytskoi diialnosti v umovakh pryvatnoho pidpryiemstva „Ahrolanka” Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Predmet doslidzhennia: osoblyvosti ta zakonomirnosti innovatsiinoho me-nedzhmentu pidpryiemstva. Metoiu roboty ye dyplomnoi roboty ye doslidzhennia protsesu upravlinnia innovatsiinym rozvytkom v systemi menedzhmentu ahrarnoho pidpryiemstva. Metody doslidzhennia: monohrafichnyi, hrafichnyi, rozrakhunkovo-konstruktyvnyi, abstraktno-lohichnyi, pronozuvannia, analitychnoho vy-rivniuvannia, koreliatsiino-rehresiinoho analizu, ekonomiko-matematychnoho mo-deliuvannia ta in. U protsesi vykonannia roboty vyrisheno taki osnovni zavdannia: vyvcheno teoretyko-metodolohichni osnovy menedzhmentu innovatsiinoi diialnosti u sferi biznesu; doslidzheno ekonomichnyi rozvytok, finansovyi stan ta innovatsiino-investytsiinu pryvablyvist PP „Ahrolanka”; opratsovano perspektyvni napriamy upravlinnia innovatsiinymy proiektamy v PP „Ahrolanka”. Rezultaty vprovadzheni v diialnist pryvatnoho pidpryiemstva „Ahrolanka” Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti.
Udoskonalennia upravlinnia protsesom innovatsiinoi diialnosti pidpryiemstva u sferi ahrobiznesu
Keywords: менеджмент; management; агробізнес; agribusiness; інновації; innovations; стратегія; strategy; проект; project; ризики; risks; оптимізація; optimization; моделювання; modeling