Забезпечення спроможності новостворених об’єднаних територіальних громад - Кучеренко, В.; Kucherenko, V.; Ільченко, Ю.; Ilchenko, Yu. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Згідно Методики основними чинниками, що визначають спроможність територіальної громади є: здатність органів місцевого самоврядування вирішувати суспільні питання, які належать до їх компетенції, для задоволення потреб населення відповідних адміністративно-територіальних одиниць; історичні, географічні, соціально-економічні, природні, екологічні, етнічні, культурні особливості розвитку адміністративно-територіальних одиниць; розвиток інфраструктури адміністративно-територіальних одиниць; фінансове забезпечення адміністративно-територіальних одиниць; трудова міграція населення; доступність послуг громад. Zghidno Metodyky osnovnymy chynnykamy, shcho vyznachaiut spromozhnist terytorialnoi hromady ye: zdatnist orhaniv mistsevoho samovriaduvannia vyrishuvaty suspilni pytannia, yaki nalezhat do yikh kompetentsii, dlia zadovolennia potreb naselennia vidpovidnykh administratyvno-terytorialnykh odynyts; istorychni, heohrafichni, sotsialno-ekonomichni, pryrodni, ekolohichni, etnichni, kulturni osoblyvosti rozvytku administratyvno-terytorialnykh odynyts; rozvytok infrastruktury administratyvno-terytorialnykh odynyts; finansove zabezpechennia administratyvno-terytorialnykh odynyts; trudova mihratsiia naselennia; dostupnist posluh hromad.
Zabezpechennia spromozhnosti novostvorenykh obiednanykh terytorialnykh hromad
Keywords: територіальні громади; terytorialni hromady; формування; formuvannia; забезпечення спроможності; zabezpechennia spromozhnosti