Оптимізація фунгіцидного захисту від прикореневих гнилей ріпаку озимого в умовах фермерського господарства «Орхідея» Дніпровського району Дніпропетровської області - Жаботенко, Станіслав Віталійович; Zhabotenko, Stanislav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
В дослідженнях, як передували викладеним рекомендаціям по виявленню ступеню ефективного використання фунгіцидного захисту культури використано наступні методи – загальні, загальнонаукові, специфічні та приватні, серед яких найбільш застосовуваними були - теоретичні, моделювання, емпіричні (польовий, статистичний, розрахунок, експеримент, аналізування та узагальнення).V doslidzhenniakh, yak pereduvaly vykladenym rekomendatsiiam po vyiavlenniu stupeniu efektyvnoho vykorystannia funhitsydnoho zakhystu kultury vykorystano nastupni metody – zahalni, zahalnonaukovi, spetsyfichni ta pryvatni, sered yakykh naibilsh zastosovuvanymy buly - teoretychni, modeliuvannia, empirychni (polovyi, statystychnyi, rozrakhunok, eksperyment, analizuvannia ta uzahalnennia).
Optymizatsiia funhitsydnoho zakhystu vid prykorenevykh hnylei ripaku ozymoho v umovakh fermerskoho hospodarstva «Orkhideia» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: гнилі; hnyli; інтенсивність ураження збудниками; intensyvnist urazhennia zbudnykamy; внесення фунгіцидів; vnesennia funhitsydiv; сорти озимого ріпаку; sorty ozymoho ripaku; ростові процеси; rostovi protsesy