Удосконалення технології вирощування сорго з обґрунтуванням знаряддя для обробітку ґрунту - Білокрилий, Олександр Михайлович; Bilokrylyi, Oleksandr Mykhailovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
В роботі представлено аналіз сучасних технологій вирощування сорго, його біологічні особливості і розроблена технологічна карта на вирощування по інтенсивній технології. Визначено склад машин для виконання технологічного процесу. Обґрунтовано схему ґрунтообробного знаряддя, проведено розрахунки основних параметрів і розроблена конструкція і робочі креслення вузлів і деталей машини. Визначено показники операційної технології обробітку ґрунту розробленим знаряддям. V roboti predstavleno analiz suchasnykh tekhnolohii vyroshchuvannia sorho, yoho biolohichni osoblyvosti i rozroblena tekhnolohichna karta na vyroshchuvannia po intensyvnii tekhnolohii. Vyznacheno sklad mashyn dlia vykonannia tekhnolohichnoho protsesu. Obgruntovano skhemu gruntoobrobnoho znariaddia, provedeno rozrakhunky osnovnykh parametriv i rozroblena konstruktsiia i robochi kreslennia vuzliv i detalei mashyny. Vyznacheno pokaznyky operatsiinoi tekhnolohii obrobitku gruntu rozroblenym znariaddiam.
Udoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia sorho z obgruntuvanniam znariaddia dlia obrobitku gruntu
Keywords: сорго; sorho; обробіток ґрунту; obrobitok gruntu; ґрунтообробне знаряддя; gruntoobrobne znariaddia; урожайність сорго; urozhainist sorho; чизельний плуг; chyzelnyi pluh