Продуктивність та якість зерна сої залежно від застосування гербіцидів в умовах фермерського господарства «Агроінтер» Синельниківського району Дніпропетровської області - Середа, Роман; Sereda, Roman (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкт дослідження – рослини сої, вирощувані за різних варіантів гербіцидного захисту в умовах Степу України. Предмет дослідження – продуктивність та якість зерна сої залежно від застосування гербіцидів. Методи дослідження. У роботі використано комплекс польових, лабораторних та статистичних методів: біометричний аналіз, визначення структури врожайності, лабораторну оцінку якості зерна, облік бур’янів, математично-статистичну обробку результатів відповідно до методик польового досліду. Obiekt doslidzhennia – roslyny soi, vyroshchuvani za riznykh variantiv herbitsydnoho zakhystu v umovakh Stepu Ukrainy. Predmet doslidzhennia – produktyvnist ta yakist zerna soi zalezhno vid zastosuvannia herbitsydiv. Metody doslidzhennia. U roboti vykorystano kompleks polovykh, laboratornykh ta statystychnykh metodiv: biometrychnyi analiz, vyznachennia struktury vrozhainosti, laboratornu otsinku yakosti zerna, oblik burianiv, matematychno-statystychnu obrobku rezultativ vidpovidno do metodyk polovoho doslidu.
Produktyvnist ta yakist zerna soi zalezhno vid zastosuvannia herbitsydiv v umovakh fermerskoho hospodarstva «Ahrointer» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: ФГ «Агроінтер»; FH «Ahrointer»; соя; soia; гербіциди; herbitsydy; зерно; zerno; ґрунт; grunt