Удосконалення використання техніки при вирощуванні ячменю з розробкою операційної технології обробітку ґрунту - Кулик, Ілля Юрійович; Kulyk, Illia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
В дипломному проекті проведений огляд сільськогосподарського значення та технологій вирощування ячменю. Проаналізовано конструкції машин для комбінованого обробітку ґрунту. Виконано комплекс заходів щодо проектування технологічних процесів вирощування ячменю за мінімальною технологією. Розроблено технічне рішення щодо удосконалення конструкції дискової борони, шляхом обладнання її катком-подрібнювачем. Виконані розрахунки щодо довговічності елементів конструкції катка-подрібнювача. Розглянуто основні вимоги безпеки праці при виконанні робіт з обробітку ґрунту та проведенні електродугового ручного зварювання. Проведено техніко-економічну оцінку проекту. V dyplomnomu proekti provedenyi ohliad silskohospodarskoho znachennia ta tekhnolohii vyroshchuvannia yachmeniu. Proanalizovano konstruktsii mashyn dlia kombinovanoho obrobitku gruntu. Vykonano kompleks zakhodiv shchodo proektuvannia tekhnolohichnykh protsesiv vyroshchuvannia yachmeniu za minimalnoiu tekhnolohiieiu. Rozrobleno tekhnichne rishennia shchodo udoskonalennia konstruktsii dyskovoi borony, shliakhom obladnannia yii katkom-podribniuvachem. Vykonani rozrakhunky shchodo dovhovichnosti elementiv konstruktsii katka-podribniuvacha. Rozghlianuto osnovni vymohy bezpeky pratsi pry vykonanni robit z obrobitku gruntu ta provedenni elektroduhovoho ruchnoho zvariuvannia. Provedeno tekhniko-ekonomichnu otsinku proektu.
Udoskonalennia vykorystannia tekhniky pry vyroshchuvanni yachmeniu z rozrobkoiu operatsiinoi tekhnolohii obrobitku gruntu
Keywords: ячмінь; yachmin; комбіновані ґрунтообробні машини; kombinovani gruntoobrobni mashyny; обробіток ґрунту; obrobitok gruntu; грубо стеблові культури; hrubo steblovi kultury; каток-подрібнювач; katok-podribniuvach; дискова борона; dyskova borona