Соціальна ефективність інституціонального маркетингового середовища органічного агровиробництва - Білоткач, Ігор Анатолійович; Bilotkach, Ihor (Національний університет «Львівська Політехніка», 2020)
Визначено, що сучасний етап розвитку ринкових відносин в Україні ставить вимоги для підприємств усіх галузей, включаючи і традиційне сільське господарство, звертатися до нових сучасних методів виробництва сільськогосподарської продукції, враховуючі ту користь, яку продукція сільськогосподарського виробництва повинна нести споживачам. Одним із таких напрямків розвитку аграрної сфери є створення й реалізація проектів органічного агровиробництва. Підвищення адаптаційної ефективності інституціональної системи земельних відносин в сфері органічного аграрного виробництва можливе за умови їх структурної інституціональної переорієнтації на посилення соціальної спрямованості. Для забезпечення соціальної ефективності системи органічного аграрного землекористування необхідний пошук суспільного компромісу, оптимальної інституціональна конфігурації врахування індивідуальних, корпоративних, суспільних інтересів. It is determined that the current stage of development of market relations in Ukraine requires enterprises of all industries, including traditional agriculture, to turn to new modern methods of agricultural production, taking into account the benefits that agricultural products should bring to consumers. One of such directions of development of the agrarian sphere is creation and realization of projects of organic agricultural production. Increasing the adaptive efficiency of the institutional system of land relations in the field of organic agricultural production is possible provided that their structural institutional reorientation to strengthen social orientation. To ensure the social efficiency of the system of organic agricultural land use it is necessary to find a social compromise, the optimal institutional configuration, taking into account individual, corporate, public interests.
Social efficiency of institutional organic marketing environment agricultural production
Keywords: агропромислове виробництво; agro-industrial production; органічне агровиробництво; organic agricultural production; інституції; institutions; ринок; market; ефективний розвиток; effective development; соціальна ефективність; social efficiency