Обчислювальні аспекти нелінійних моделей оптимізації в аграрному секторі економіки - Васильєва, Наталя Костянтинівна; Vasylieva, Natalia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2017)
Розширені обчислювальні можливості вільних програмних засобів для виконання розрахунків у нелінійних моделях оптимізації діяльності в аграрному секторі економіки. Прикладну апробацію математичних викладок проведено для моделі розподілу посівів провідних зернових культур України з метою забезпечення максимального загального рівня рентабельності їх виробництва в системі продовольчої безпеки. The calculating opportunities of free software have been expanded for applying non-linear models to optimizing economic activity in agricultural sector. The practical approbation of the obtained mathematical results has been conducted while distributing sown areas of basic Ukrainian grain crops for providing maximal production profitability in the food security system.
Calculation aspects of non-linear optimization models in the agrarian sector of the economy
Keywords: aграрний сектор; agrarian sector; нелінійна модель оптимізації; non-linear model of optimization; вільні програмні засоби; free software; зернові культури; grain crops; рентабельність; profitability