Перспективні напрями селекції галузі вівчарства в умовах ринкової економіки - Микитюк, Віктор Васильович; Mykytiuk, V.; Mykytyuk, V. V.; Mykytiuk, V. V.; Mikityuk, V. V.; Mikitiuk, V. V.; Mykytiuk, Viktor; Mykytyuk, Viktor (НААН ; Ін-т тваринництва степових районів ім. М. Ф. Іванова «Асканія-Нова», 2021)
Розглянуто перспективні напрями селекції у вівчарстві в умовах ринкової економіки. Проаналізовано використання м’ясо-вовнових і спеціалізованих м’ясних порід овець, їх вплив на продуктивність, скороспілість і якість продукції. Запропоновано ефективні схеми схрещування для підвищення м’ясних і вовнових якостей у сучасних умовах. Rozghlianuto perspektyvni napriamy selektsii u vivcharstvi v umovakh rynkovoi ekonomiky. Proanalizovano vykorystannia miaso-vovnovykh i spetsializovanykh miasnykh porid ovets, yikh vplyv na produktyvnist, skorospilist i yakist produktsii. Zaproponovano efektyvni skhemy skhreshchuvannia dlia pidvyshchennia miasnykh i vovnovykh yakostei u suchasnykh umovakh.
Perspektyvni napriamy selektsii haluzi vivcharstva v umovakh rynkovoi ekonomiky
Микитюк Віктор Васильович https://orcid.org/0000-0002-1346-4908
Keywords: вівчарство; vivcharstvo; селекція; selektsiia; м’ясо-вовнові породи; miaso-vovnovi porody