Удосконалення системи стратегічного управління підприємством - Науменко, Анастасія Володимирівна; Naumenko, Anastasiia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єктом дослідження є процес удосконалення системи стратегічного управління підприємством. Предметом дослідження є сукупність теоретичних та практичних аспектів удосконалення системи стратегічного управління підприємством. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження теоретичних і методологічних засад та розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення системи стратегічного управління підприємством. Методи дослідження. У процесі дослідження обраної теми використовувались такі загальнонаукові методи пізнання як: теоретичне узагальнення, порівняння, систематизація, групування (при визначенні поняття стратегічного управління), графічний, економіко-математичні методи (при аналізі фінансових показників діяльності банку), індукції (при побудові загальних висновків на основі аналізу), описи (при побудові план-графіку проекту), розрахунок (при розрахунку економічної ефективності запропонованого проекту). Obiektom doslidzhennia ye protses udoskonalennia systemy stratehichnoho upravlinnia pidpryiemstvom. Predmetom doslidzhennia ye sukupnist teoretychnykh ta praktychnykh aspektiv udoskonalennia systemy stratehichnoho upravlinnia pidpryiemstvom. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye doslidzhennia teoretychnykh i metodolohichnykh zasad ta rozrobka praktychnykh rekomendatsii shchodo udoskonalennia systemy stratehichnoho upravlinnia pidpryiemstvom. Metody doslidzhennia. U protsesi doslidzhennia obranoi temy vykorystovuvalys taki zahalnonaukovi metody piznannia yak: teoretychne uzahalnennia, porivniannia, systematyzatsiia, hrupuvannia (pry vyznachenni poniattia stratehichnoho upravlinnia), hrafichnyi, ekonomiko-matematychni metody (pry analizi finansovykh pokaznykiv diialnosti banku), induktsii (pry pobudovi zahalnykh vysnovkiv na osnovi analizu), opysy (pry pobudovi plan-hrafiku proektu), rozrakhunok (pry rozrakhunku ekonomichnoi efektyvnosti zaproponovanoho proektu).
Udoskonalennia systemy stratehichnoho upravlinnia pidpryiemstvom
Keywords: стратегічне управління; strategic management; стратегія; strategy; управління підприємством; enterprise management; планування; planning; банківська структура; banking structure; ефективність діяльності; efficiency of activities; шляхи удосконалення; ways of improvement