Системи GIS та основи технологій цифрового землеробства - Кобець, Анатолій Степанович; Kobets, Anatoly Stepanovich; Kobets, Anatoly; Kobets, А. S.; Kobec, Anatoly Stepanovich; Kobets, А.; Сobets’, A. S.; Михайліченко, Є. М.; Mykhailichenko, Ye. M.; Пугач, Андрій Миколайович; Puhach, Andrii; Деркач, Олексій Дмитрович; et al. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Здобувачі вивчають взаємозв’язок між рослинництвом, управлінням даними та програмними засобами точного землеробства в агрономічному контексті. Студенти формуватимуть навички інтерпретувати та передавати дані клієнту чи фермеру, використовуючи програмне забезпечення для точного землеробства. Від самого початку даного курсу важливо розрізняти основні сфери і компетенції, до яких відносяться поняття точності в землеробстві та повторюваності (аплікативності). Так як терміни в точному землеробстві є новими та інтернаціональними для їх розуміння поряд з українською версією надається англійський варіант. Zdobuvachi vyvchaiut vzaiemozviazok mizh roslynnytstvom, upravlinniam danymy ta prohramnymy zasobamy tochnoho zemlerobstva v ahronomichnomu konteksti. Studenty formuvatymut navychky interpretuvaty ta peredavaty dani kliientu chy fermeru, vykorystovuiuchy prohramne zabezpechennia dlia tochnoho zemlerobstva. Vid samoho pochatku danoho kursu vazhlyvo rozrizniaty osnovni sfery i kompetentsii, do yakykh vidnosiatsia poniattia tochnosti v zemlerobstvi ta povtoriuvanosti (aplikatyvnosti). Tak yak terminy v tochnomu zemlerobstvi ye novymy ta internatsionalnymy dlia yikh rozuminnia poriad z ukrainskoiu versiieiu nadaietsia anhliiskyi variant.
Systemy GIS ta osnovy tekhnolohii tsyfrovoho zemlerobstva
Keywords: інструменти точного землеробства; instrumenty tochnoho zemlerobstva; управління посівами; upravlinnia posivamy; диференційоване управління зонами полів; dyferentsiiovane upravlinnia zonamy poliv; оцифрування операцій фермера; otsyfruvannia operatsii fermera; передача агрономічних приписів; peredacha ahronomichnykh prypysiv; розробка змінних норм; rozrobka zminnykh norm; універсалізація мов програмування; universalizatsiia mov prohramuvannia