Ефективність тонкоголкової біопсії під час діагностики лімфоми собак - Самойлюк, Ганна Вячеславівна; Samoilіuk, G. V.; Samoyuluk, G. V.; Samoyluk, G. V.; Samoyluk, H. V.; Samoilіuk, Н. V. (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
У роботі оцінено діагностичну ефективність тонкоголкової аспіраційної біопсії під контролем ультразвукового дослідження при лімфомі собак. Наведено результати цитологічного та гістологічного аналізу аспіратів лімфатичних вузлів, селезінки, печінки і кісткового мозку, які підтвердили можливість визначення морфологічного типу та клітинного походження пухлинного процесу. Підкреслюється важливість раннього застосування методики у поєднанні з інструментальною діагностикою для своєчасної верифікації лімфоми та підвищення ефективності лікування. U roboti otsineno diahnostychnu efektyvnist tonkoholkovoi aspiratsiinoi biopsii pid kontrolem ultrazvukovoho doslidzhennia pry limfomi sobak. Navedeno rezultaty tsytolohichnoho ta histolohichnoho analizu aspirativ limfatychnykh vuzliv, selezinky, pechinky i kistkovoho mozku, yaki pidtverdyly mozhlyvist vyznachennia morfolohichnoho typu ta klitynnoho pokhodzhennia pukhlynnoho protsesu. Pidkresliuietsia vazhlyvist rannoho zastosuvannia metodyky u poiednanni z instrumentalnoiu diahnostykoiu dlia svoiechasnoi veryfikatsii limfomy ta pidvyshchennia efektyvnosti likuvannia.
Efektyvnist tonkoholkovoi biopsii pid chas diahnostyky limfomy sobak
Самойлюк Ганна Вячеславівна https://orcid.org/0000-0001-9925-4665
Keywords: ультразвукове дослідження; ultrazvukove doslidzhennia; лімфома собак; limfoma sobak; тонкоголкова біопсія; tonkoholkova biopsiia; цитологічна діагностика; tsytolohichna diahnostyka